De 11 voordelen van een succeswebsite

Als je iets wilt weten, ga je naar Google en type je in wat je wilt weten. Van de meeste onderwerpen zijn er pagina’s vol van geschreven. Alle informatie is met een zoekopdracht te vinden. De eerste website is inmiddels zo’n 30 jaar oud en inmiddels weten we niet beter meer dan dat alles online te vinden is.

Een website voor je onderneming is dus erg belangrijk. Hoe vreemd, bijna irritant, is het als je wordt gewezen op een bedrijf of een bepaald product of dienst van een bedrijf en je kunt dat bedrijf online niet vinden! Juist, die onderneming zal heel wat omzet mislopen.

Het hebben van een website is dus belangrijk voor de ontwikkeling van je onderneming. Nu alleen die website nog maken. Of laten maken? Iedereen kent wel een neefje of een buurjongen die dat kan en anders weet je verderop in de straat wel een zzp-er die een website voor je kan bouwen. Je bent blij, want je bent snel en voor weinig geld klaar.

Is het inderdaad zo gemakkelijk als hierboven beschreven. Ja, dat is het. Is dit ook de website die je nodig hebt om je onderneming te laten ontwikkelen, groeien, meer omzet te genereren? Dat is maar de vraag.

Een website laten bouwen is niet iets dat je afvinkt op je todo-lijst. Een website is ook niet hetzelfde als boodschappen doen: even een menu maken, kijken wat je nodig hebt en dan naar de supermarkt. Een website is een investering in jouw toekomst, in jouw eigen onderneming. Als je je eigen ondernemen serieus neemt, dan neem je je eigen website ook serieus. En zorg je ervoor dat je een goed doordachte, technisch sterke en stabiele website laat ontwikkelen, waarmee je door potentiële klanten goed gevonden wordt en gericht is op conversie.

Lees in dit artikel de 11 voordelen van een succeswebsite.

 

1. Conversiegericht

Van bezoekers naar klanten

Van Dale vertaalt het woord conversie als omzetting naar een ander systeem. In marketingtermen betekent dit dat bezoekers op jouw website geïnteresseerd zijn. Bezoekers komen op jouw website, omdat ze ergens behoefte aan hebben, geïnteresseerd zijn in. Als ze op jouw website komen, zijn ze waarschijnlijk geïnteresseerd in producten of diensten die jij aanbiedt.

Je wilt ze geïnteresseerd laten worden in jouw producten of diensten. Bv. dat ze een informatieaanvraag plaatsen op jouw website, of een prijsopgave willen ontvangen. Hoe krijg je bezoekers zover dat ze de volgende stap zetten? Het is dus belangrijk jouw website zo in te richten dat de bezoeker meer wil weten en de volgende stap zet. Dat heeft niet alleen met de vorm van je website te maken, maar ook met teksten, beelden, kleuren en routing.

 

2. Mobiel-vriendelijk

Jouw website op alle apparaten te bezoeken

De meeste websites worden tegenwoordig op telefoon of tablet bekeken. ‘Vroeger’ kon dat niet, dan werden websites alleen benaderd via desktop op laptop. Een breed scherm met scrollmogelijkheid om de hele pagina te bekijken. Op een telefoon- of tabletscherm heb je hele andere verhoudingen. Een website oude stijl is dan niet goed leesbaar.

Met een responsive-website past het beeld van je website zich aan aan het apparaat dat je gebruikt om de website te bekijken. Dat betekent dat dezelfde website op je telefoon er anders uit ziet dan de website op je desktop. Met een responsive design wordt daar in de ontwikkeling al rekening mee gehouden. Want je wilt wel dat jouw website ook op een telefoon in de juiste volgorde en verhoudingen wordt weergegeven.

 

3. SEO – optimaal vindbaar in google

Jouw website zo hoog mogelijk laten eindigen in de Google resultaten

Zonder bezoekers heb je niets aan je website. Je website is er juist voor bedoeld om nieuwe bezoekers naar je website te krijgen. Geïnteresseerden in jouw product of dienst die misschien wel meer van je willen. Misschien zijn ze wel in de markt om klant van je te worden. Met zoekmachine optimalisatie ben je in staat om dagelijks (vele) bezoekers naar je website toe te krijgen. Met zoekmachine optimalisatie (Of SEO: Search Engine Optimalisation) verbeter je de vindbaarheid van jouw website. Anders gezegd: je bent dan beter vindbaar in Google. Belangrijk is dan dat je weet welke zoektermen jouw potentiële doelgroep gebruikt als ze op zoek gaan naar producten of diensten die jij aanbiedt. Dit is geen gemakkelijk spelletje, want Google is moeilijk te doorgronden en er zijn (heel) veel aanbieders die dezelfde producten of diensten aanbieden die jij ook aanbiedt.

Met een succeswebsite van Maandagmorgen9uur bieden wij de klant een goed raamwerk om de website zo goed mogelijk te laten scoren in Google en andere zoekwebsites.

 

4. Snel!

Snelle websites voor ongeduldige bezoekers

Wat doe jij als een website je laat wachten, voordat ze geladen is en alles laat zien? Waarschijnlijk hoor je bij de 9 van de 10 die het geduld niet hebben om rustig te wachten. Je zoekt in je Google resultaten wel naar een andere link (aanbieder) om de informatie te halen die je nodig hebt.

Snelheid in laden is cruciaal voor je bezoekers. En inmiddels weet je: bezoekers worden geïntereseerden, geïntereseerden wordt klanten. Juist, bezoekers moet je naar binnen trekken en zorgen dat ze binnen blijven. En dat begint met een snelle website. Een succeswebsite van Maandagmorgen9uur behoort tot de kleine groep allersnelste websites. Je bezoekers krijgen geen kans meer om vol ongeduld naar een concurrent te gaan.

 

5. Basis voor online marketing

Jouw website is je online hoofdkantoor

Over online marketing is al veel geschreven. Zie ook andere artikelen op mijn website over dit onderwerp. Wil je aan de slag met online marketing voor jouw onderneming dan heb je een goede basis nodig. Een technisch goede en stabiele website die ingericht is op conversie is daarbij de basis.

Met een succeswebsite van Maandagmorgen9uur heb je een hele goede basis om te werken aan je online marketing. Vanuit deze basis zorg je voor een goede vindbaarheid (SEO), zorg je voor herkenbare aanwezigheid op social media en schrijf je inhoudelijk goede artikelen over jouw vakgebied, die waardevolle content bevatten voor jouw doelgroep. Op deze manier wordt je gezien en gevonden en zal je website steeds vaker bezocht worden. En een deel van deze bezoekers zal uiteindelijk klant bij je worden (conversie).

 

6. Teksttemplate

Hulpmiddel voor het schrijven van goede teksten

Een succeswebsite van Maandagmorgen9uur biedt een heldere structuur aan, die de klant helpt goede teksten te schrijven. Het template kent een bewezen indeling, met een goede verhouding tussen teksten en beelden. Het template is zo ingericht dat de bezoeker op de juiste plaats vindt wat hij zoekt. Logisch, eenvoudig en doordacht. Aantrekkelijk voor de bezoeker van jouw website. Op deze manier wordt de bezoeker niet weggejaagd, maar juist als het ware je website ingetrokken. En je weet: hoe langer hij op jouw website te vinden is, hoe hoger de kans dat hij wel iets met je wil doen (conversiegericht).

 

7. Modulegerichte opbouw

Knippen en plakken

Een pagina is een geheel van losse onderdelen. Vergelijk het met lego. Veschillende soorten blokjes met specifieke eigenschappen. Losse steentjes, die met elkaar een geheel maken, passend bij wat de klant als resultaat wil.

Een succeswebsite bouwen we modulair op, op basis van een template, dat zich bewezen heeft. Natuurlijk heeft iedere klant zijn of haar eigen wensen. Door de modulegerichte opbouw is het eenvoudig om een website te bouwen die past bij de klant en zijn onderneming.

Er zijn tal van variaties mogelijk. Van eenvoudige tekstmodules, tot webshop en e-learningmodules. Vraag gerust wat er voor jouw onderneming mogelijk is.

 

8. Persoonlijke aanpak

Jij bent jij, jouw onderneming is uniek

Iedere website is uniek. En dat is maar goed ook, want ieder mens is uniek. En daarmee ook iedere onderneming. Voor jouw onderneming zoek je een website, die past bij jouw onderneming. Die jouw onderneming op een unieke wijze laat zien.

We gebruiken bewezen techniek en een logische opbouw voor jouw website, gecombineerd met het DNA van jouw onderneming. Met het logo van jouw onderneming, de kleuren en vormen en elementen die jouw onderneming kenmerken bouwen we een sterke website die onderhuids helemaal up-to-date is, conversiegericht en SEO-proof, maar die aan de buitenkant helemaal past bij jouw onderneming.

 

9. Veilig online met ssl-certificaat

Op een veilige website is iedereen welkom

Privacy en veiligheid zijn belangrijk in onze tijd. We kennen de AVG en we houden van onze privacy. Inmiddels zijn er genoeg voorbeelden, waarin onze privacy niet goed gewaakt is. Daarom is het belangrijk dat we onze website goed beveiligen. Vooral als we werken met persoonlijke gegevens van klanten. Geen enkele klant wil een stotterend antwoord van jou als hij vraagt of zijn persoonlijke gegevens bij jou in veilige handen zijn. Zorg dus dat je die vraag voor bent!

Met een SSL certificaat zorg je voor een goede beveiliging. Een SSL certificaat is eigenlijk een deur tussen de server van jouw website en een internet browser. Als een bezoeker of een klant op jouw website zijn of haar gegevens achterlaat (denk aan emailadres, telefoonnummer, adres- of bankgegevens) kan – met een SSL certificaat – deze niet onderschept worden.

 

10. Hosting en domein

Een goede service is belangrijk

Tegenwoordig zijn er veel aanbieders die websites hosten tegen lage kosten. Zo ben je niet veel kwijt voor je website. Tenslotte zijn we Nederlanders, dus als we geld kunnen besparen doen we het. Maar is dit wel de juiste besparing?

Na oplevering van jouw website sta je er niet alleen voor. Een succeswebsite hosten we op een eigen server. Daarmee garanderen we de snelheid van jouw website (zie punt 4) en zorgen we ervoor dat je website altijd helemaal up-to-date blijft. Daar merk je als klant helemaal niets van, want updates worden op de achtergrond doorgevoerd, zonder dat jij of je bezoekers van jouw website iets van merken.

Kies daarom niet voor besparing, maar voor investering. Investeer in een goede website, gecombineerd met een goede hosting en technische support. Deze investering zal je meer opleveren dan een besparing op je hosting en domein.

 

11. Technische support

Een 24/7 vangnet staat klaar

Soms kom je wel eens een website tegen die raar doet. Of helemaal niet te bezoeken is. Als bezoeker surf je snel door naar een website waar de informatie die je nodig hebt wel beschikbaar is. Daarmee heb je de kans verspild om een bezoeker te laten zien wat je voor hem kan betekenen.

Met een eigen webserver en technisch specialisten biedt Succeswebsites je als ondernemer een compleet pakket ontzorging aan. Je hoeft je geen zorgen meer te maken dat je onbereikbaar bent. De technische basis is bewezen zeer betrouwbaar en stabiel. Mocht er zich toch een probleem voordoen met jouw website, dan zijn we in staat je snel en vakkundig te helpen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.